KODLAYAN OKUL- Robotik Kodlama ve STEM Projemiz


Robotik Kodlama ve STEM Projemiz öğrencilerimizin sistematik bir şekilde kodlama öğrenmesini ve STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) bilim dallarıyla tanışmasını kapsıyor.
Proje Hakkında
“Kodlayan Okul Robotik Kodlama ve STEM” Projesi 3-6 yaş arası çocuklara kodlama öğretmek amacıyla planlanmış bir eğitim öğretim yılı boyunca sistematik olarak ilerleyecek olan bir projedir. Proje 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Gümüşova Nasrettin Hoca Anaokulu’nda öğretmenimiz Bircan DEMİRCİ BOZKURT koordinatörlüğünde uygulanması planlanmıştır.
Projenin Hedefleri
Proje 21. Yy becerileri olan yaratıcılık, inovasyon, eleştirel düşünme, problem çözme, teknoloji okuryazarlığı, iletişim, disiplinler arası ve üretim odaklı düşünebilme, işbirliği gibi becerileri erken yaşta çocuklara kazandırmayı hedefliyor.
Projenin İlerleme Süreci
Proje bir eğitim-öğretim yılı boyunca haftada bir gün 3- 5 yaş arası tüm sınıflarda basitten karmaşığa, somuttan soyuta etkinlikler uygulanacak şekilde planlanmış ve sistematik bir ilerleme gözetilerek uygulanmaya başlanmıştır. Kodlama etkinliklerine vücut kodlama ve bilgisayarsız kodlama etkinlikleriyle başlandığında çocukların algoritma oluşturmayı daha kolay kavradıkları görülmüştür. Vücut kodlama ve bilgisayarsız kodlama etkinliklerinin ardından robotik kodlama aşamasına geçilecektir.
Projeden Beklenen Sonuçlar
Kodlamanın çocuklara faydaları proje sonunda çocuklara kazandırılacak kazanımlardır. Kodlama;
§ Problem çözme yeteneğini artırır.
§ Analitik düşünme becerileri kazandırır.
§ Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
§ Plan yapma ve plana göre hareket etme becerisi kazandırır.
§ Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
§ Sistematik düşünme becerisini arttırır.
§ Makinelerin çalışma mantığının kavramasını sağlar.
§ Çocukların kod yazmayı öğrenmesi, yalnızca yaptıkları meslekte değil, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarını sağlar.
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|



